Regie en productie

De mensen achter de spelers

Met alleen fantastische spelers komen we nergens. Er is creatieve leiding nodig. Er is productie nodig. Er zijn uitvoerende, rondbellende en reserverende handen nodig. Hieronder staat een team van gedreven makers en regelaars. Kijk maar gauw wie ze zijn!

 

Regie

LEF Utrecht toneel Marieke

Marieke Braaksma

Een jonge bevlogen regisseuse met een ruime speel-, doceer- en maak-achtergrond. Vorig jaar maakte zij met LEF de voorstelling Koning VII. “Het is te gek om met zeven goede spelers te mogen werken die graag willen – en kunnen! – spelen.” Ze kijkt er naar uit ook dit jaar weer met ze aan de slag te gaan. In seizoen 2016-2017 gaat Marieke een documentaire voorstelling met LEF maken met als hoofdthema opgroeien. “Ik kan niet wachten tot het moment dat het publiek binnen komt lopen!”

 

Regieassistent

LEF Utrecht toneel Rick

Rick Snelderwaard

Mijn naam is Rick Snelderwaard en ik ben dit jaar regieassistent bij LEF. Ik studeer voor theatermaker en theaterdocent en zit momenteel in mijn tweede jaar. Theater vind ik het allerfijnste wat er is. Daarom speel ik zelf ook nog in voorstellingen, bezoek ik regelmatig het theater en heb ik met twee klasgenoten een eigen theatergroep opgericht: Liever Iets Anders.

 

Productie

Martine Bogaart

LEF Utrecht toneel Martine

Bij de voorbereidingen voor het benefiet in december 2015 kwam Martine een handje helpen, en daarna is ze niet meer weg gegaan. Als Chef Afwas tijdens het repetitieweekend, als sparringspartner voor regisseuse Marieke of gewoon als producent voor het stuk. Martine is dan niet altijd bij de repetitieavonden, maar heeft de spelers in haar hart gesloten en helpt waar nodig.